Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Biblioteca Centrala UPT | 19/04/2024

Scroll to top

Top

Baze de date

Accesul la unele baze de date poate fi restricționat datorită măsurilor de securitate adoptate la nivelul UPT. Vă recomandăm să creați un cont personal pentru a avea acces la BD ANELIS de oriunde. Pentru crearea contului urmăriți tutorialul de maj jos:

Tutorial acces la BD “ANELIS”




Platforma de cercetare ScienceDirect ofera acces in text integral la reviste stiintifice de cercetare in format online, carti academice, serii de carti si enciclopedii online. Peste 25% din informatia aparuta la nivel global in domeniile stiinte exacte si stiinte umaniste, tehnologie si medicina este publicata pe platforma Elsevier Science Direct. Este incontestabil, cea mai importanta resursa informationala academica a zilelor noastre si cuprinde revistele publicate de grupul editorial Elsevier (grupeaza editurile: Elsevier, Churchill Livingstone, Saunders, Mosby, Cell Press, Pergamon, Butterworth-Heinemann, Academic Press, The Lancet, JAI Press, North Holland, Masson).



Platforma SpringerLink ofera acces cu text integral la reviste straine stiintifice de cercetare in format online, fara alt suport magnetic sau pe hartie. Este una din cele mai utilizate resurse electronice de documentare stiintifice din lume si de la noi din tara. Infiintata in anul 1996, platforma SpringerLink a continuat sa evolueze in functie de nevoile cercetatorilor si in prezent contine peste 2,860 de titluri de reviste (fata de 1,551 in 2006), peste 169,500 de carti online, peste 4,400 serii de carti si 307 de lucrari de referinta online, peste 34,000 de protocoale, colectiile sale continand reviste de la cele mai mari biblioteci stiintifice din lume.


Web of Knowledge este una dintre cele mai importante surse de documentare stiintifica la nivel mondial. Scopul acestei baze de date este de a oferi informatii despre recunosterea stiintifica a articolelor stiintifice si de identificare a noilor tendinte si tehnologii la nivel mondial. Web of Knowledge este autoritatea recunoscuta pentru evaluarea ISI a jurnalelor stiintifice, creat in colaborare cu prestigiosul Institute for Scientific Information din Philadephia, SUA.



IEEE/IET Electronic Library (IEL) ofera acces la mai mult de o treime din literatura din domeniul ingineriei si a stiintei calculatoarelor din intreaga lume, punand la dispozitie materiale de foarte buna calitate de la Institute of Electrical and Electronics Engineers (IEEE) si Institution of Engineering and Technology (IET).Este o baza de date ideala pentru universitati, corporatii si agentii guvernamentale.
Un abonament la IEEE/IET Electronic Library ofera acces la textul integral pentru toate revistele, ziarele, lucrarile si rapoartele de la diferite conferinte editate de IEEE, reviste si lucrari de la diverse conferinte editate de IET si toate standardele publicare de IEEE.


Scopus este o baza de date bibliografica si bibliometrica in format online, cuprinzand reviste stiintifice, livrată prin intermediul Internetului. Ofera acces la rezumatele articolelor stiintifice din peste 18500 de reviste stiintifice internationale publicate la peste 5000 de edituri internationale. Utilizeaza ca instrument de evaluare indicele Hirsch care permite evaluarea autorilor si institutiilor academice in baza raportului dintre articolele publicate si numarul de citari primite.




MathSciNet ® (ISSN 2167-5163) este o publicație electronică care oferă acces la o bază de date cu recenzii, rezumate și informații bibliografice pentru o mare parte din literatura de specialitate din domeniul științelor matematice. Peste 100.000 de elemente noi sunt adăugate în fiecare an, majoritatea clasificate conform «Mathematics Subject Classification».

PROQUEST Central este una din cele mai vaste surse multidisciplinare de documentare enciclopedică care oferă acces la textul integral și la rezumate din reviste științifice de cercetare în format online, rapoarte, ziare, cărți de la edituri academice de prestigiu, edituri universitare, asociații academice, asociații profesionale din întreaga lume, disertații și lucrări susținute la conferințe internaționale. Platforma ProQuest oferă o experiență modernă de cercetare care ghidează utilizatorii pentru descoperirea, accesul și gestionarea de surse bogate și variate de conținut.




Baza de date “Legis Plus” conţine peste 35.000 de acte normative (legi, decrete, hotărâri, ordonanţe, ordine, criterii, norme, precizări, anexe, acte republicate) din anul 1810 şi până în prezent. (se actualizează odată cu apariţia Monitorului Oficial).