Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Biblioteca Centrala UPT | 18/10/2018

Scroll to top

Top

Baze de date
IEEE/IET Electronic Library (IEL) oferă acces la mai mult de o treime din literatură din domeniul ingineriei și a științei calculatoarelor din întreaga lume, punând la dispoziție materiale de calitate de la Institute of Electrical and Electronics Engineers (IEEE) și Institution of Engineering and Technology (IET). Este o bază de date ideală pentru universități, corporații și agenții guvernamentale. IEEE All-Society Periodicals Package (ASPP Online) inclusă în biblioteca digitală IEEE Xplore® oferă acces la colecția de bază de reviste din domeniile inginerie, electronică și știință calculatoarelor a editurii IEEE.Platforma ScienceDirect oferă acces în text integral la reviste științifice de cercetare în format online, cărți academice, serii de cărți și enciclopedii online. Peste 25% din informația apărută la nivel global în domeniile științelor exacte și științelor umaniste, tehnologie și medicină este publicată pe platforma Elsevier Science Direct.


SCOPUS este o bază de date bibliografică și bibliometrică în format online, cuprinzând reviste științifice, livrată prin intermediul Internetului. Oferă acces la rezumatele articolelor științifice din peste 22,400 de reviste științifice internaționale publicate la peste 5,000 de edituri internaționale. Utilizează ca instrument de evaluare indicele Hirsch care permite evaluarea autorilor si instituţiilor academice în baza raportului dintre articolele publicate şi numărul de citări primite.Platforma SpringerLink este una din cele mai utilizate resurse electronice științifice din lume. Înființată în anul 1996, platforma SpringerLink a continuat să evolueze în funcție de nevoile cercetătorilor.Acces la rezumatele articolelor.Baza de date „Legis Plus” conţine peste 35.000 de acte normative (legi, decrete, hotărâri, ordonanţe, ordine, criterii, norme, precizări, anexe, acte republicate) din anul 1810 şi până în prezent. (se actualizează odată cu apariţia Monitorului Oficial).

Cea mai cunoscută bază de date disponibilă pe această platformă online este Web of Science Core Collection. Este o bază de date bibliografică și bibliometrică în format online, cuprinzând în principal reviste științifice, conferințe și cărți. În România sunt accesibile rezumatele articolelor din peste 12,200 de reviste științifice și 160,000 de conferințe științifice din 256 de discipline. Journal Citation Reports este autoritatea recunoscută pentru evaluarea ISI a jurnalelor științifice, creată în colaborare cu prestigiosul Institute for Scientific Information din Philadephia, SUA. Este o bază de date bibliometrică în format online, cuprinzând date despre reviste științifice și conferințe cotate în urma procesului de selecție și citare. Derwent Innovations Index este o bază de date bibliografică și bibliometrică în format online, cuprinzând brevete știinţifice. Disponibilă pe platforma Web of Science, cuprinde date despre peste 18 milioane de brevete și invenţii înregistrate în 40 de ţări, inclusiv România, începând cu anul 1963.